Het is zo'n dag

Het is zondag, hoewel zicht op de zon deze dag behoorlijk verpest is door al die regen wolken.


Natuurlijk de zon is er wel, maar we zien hem niet.Ontbijt bordje meloen ei sap
17 mm telt onze regenmeter tot heden, 19.00 uur

Na het verzorgen van mijn gasten met een ontbijt en tussen het ontvangen van nieuwe gasten door. Een mooie dag om maar eens wat opruim werk te doen.

Bewaren voor ....

Er zijn van die dingen die je bewaart voor later, omdat je ze wilt teruglezen, omdat het op dat moment belangrijk is.

Zo voor mij vandaag de mappen op tafel met mijn begin stappen die hebben geleid tot onze bed & breakfast en camping.

Wat is er veel gebeurd in al die jaren, vanaf de eerste stapjes in 1994. Wat zijn er veel hobbels op ons pad geweest, maar ook zijn er heel veel mooie dingen ontwikkeld.

Daar was wel wat strijd voor nodig.

Van een boerderij zonder riolering naar een eigen afvalwaterzuivering, naar uiteindelijk een aansluiting op de riolering. Wat eerst onmogelijk leek, kwam ineens toch op 200 meter vanaf ons erf. Van een onkundige of onwillige ambtenaar dat laat ik maar in het midden naar een die mee wilde denken.

Over een gigantische kostenpost voor de brandveiligheid en een rechtstreekste verbinding met de meldkamer. Die mij 7000 euro per jaar koste omdat we zo ver vanaf de meldkamer zitten. Wie bedenkt het in deze digitale tijd.

Ik lees over plannen van de gemeente op onze grond, voor woningbouw. Plannen die voor ons ook als een verrassing kwamen. Maar wat je dan over je heen krijgt uit de buurt maakte ons wel verdrietig.

Doeke Pieter Joyce Anita

Over de verkoop van landbouwgrond om toeristisch verder te kunnen ontwikkelen. Over stoppen of doorgaan, over veel geduld en lang wachten op antwoorden van instanties. De juiste papieren, vergunningen.

Zo terugbladerend in al die mappen, is er toch wel heel veel wat nu de papierbak in kan. Rest van 3 ordners nu 1 voor de herinnering, voor het complete verhaal.

Terugkijkend hebben we hier wat moois neer gezet en vooruitkijkend blijven we doorgaan met nieuwe plannen. Op naar de toekomst samen met zoon Pieter en schoondochter Joyce.

 

Plannen genoeg

Er gaat vast wel weer een nieuwe map komen, vermoedelijk nu digitaal.

Lentemaheerd blog 10 19Meer weten over hoe ik als 'Lentemamaatje' het met mijn boer Doeke in al die bijna 37 jaar heb gerooid op de Lentemaheerd lees je hier!

Deze opruimactie was heel nuttig en maakte onze zondag tot een zonnige.
Trots op wat we hebben neergezet op onze Lentemaheerd

 

 

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving